NaslovnicaRegijaDrugi avion iz Beograda krenuo za Tel Aviv po srbijanske državljane: Avione...

Drugi avion iz Beograda krenuo za Tel Aviv po srbijanske državljane: Avione po svoje građane šalju i Crna Gora i Hrvatska

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Prvi avion „Air Srbije“ iz Tel Aviva sletio je jutros oko 10 sati na beogradski aerodrom s povratnicima. Počasni konzul Srbije u Izraelu rekao je da su planirana još dva leta za srbijanske državljane koji se nalaze u Izraelu, u ponedjeljak i utorak.

Popis putnika

No, srbijanski mediji javljaju kako je već danas još jedan avion poletio prema Tel Avivu i planirano je da večeras u 21.40 sati iz Tel Aviva krene nazad za Beograd. Aero.rs portal saznaje da je za ovaj repatrijacijski let angažiran Airbus A319 (YU-APF) koji može prevesti između 138 i 144 putnika.

Iz aviokompanije napominju da je za popis putnika za repatrijacijski let nadležno Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije i da se putnici za sve upite obrate diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u Izraelu ili Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije.

Air Srbija je najavila da će nastaviti obavljati svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva.

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopćio je da je avion crnogorske kompanije „To Montenegro“ spreman otići po građane Crne Gore u Izrael.

Abazović je na Facebooku objavio da su vlada Crne Gore i ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s crnogorskim državljanima u Izraelu i s počasnim konzulom Crne Gore Nimrodom Rinotom te da pripremaju popis potencijalnih putnika koji se nalaze u toj zemlji.

– Jutros smo zajedno s našom nacionalnom kompanijom „To Montenegro“ dogovorili zajedničke aktivnosti na evakuaciji naših državljana uslijed narušavanja sigurnosne situacije u Izraelu. Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno djeluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti – napisao je Abazović na Facebooku.

Let u ponedjeljak

Prema informacijama iz crnogorske vlade, avion bi po crnogorske državljane u Izraelu trebao poletjeti u ponedjeljak.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH danas je saopćilo da intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju državljana u Hrvatsku.

– Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva, putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni – pojašnjavaju.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO