NaslovnicaRegijaBIHDr. Aida Ramić-Čatak nakon što je Ambasada SAD proglasila heroinom mjeseca: Trudim...

Dr. Aida Ramić-Čatak nakon što je Ambasada SAD proglasila heroinom mjeseca: Trudim se da sve naučeno pretočim u aktivnost

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Pomoćnica direktora za medicinske poslove, voditeljica Sektora javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i federalna koordinatorica za kontrolu duhana pri Federalnom ministarstvu zdravstva prof. dr. Aida Ramić-Čatak, dr. med., proglašena je heroinom mjeseca Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Neumorni napori

– Izuzetna nam je čast bila dodijeliti dr. Aidi Ramić-Čatak titulu bh. heroine za njeno dvadesetogodišnje nesebično zalagnje i rad u javnom zdravstvu u Bosni i Hercegovini, posebno u oblasti kontrole duhana. Njeni neumorni napori doveli su do zakona koji će ograničiti pušenje na javnim mjestima i u blizini djece. Njen rad i zalaganje zasigurno će unaprijediti respiratorno zdravlje svih u BiH – obrazložili su iz ambasade SAD u BiH na svom Facebooku.

Prof. dr. Ramić-Čatak je izjavila da osjeća veliki ponos i zahvalnost što je Ambasada SAD u BiH prepoznala njen rad u oblasti zaštite zdravlja stanovništva od posljedica duhanskog dima.

– Više od 20 godina aktivno radim u kontroli duhana, segmentu javnog zdravstva koii je multidimenzionalan, često relativiziran i zbog više različitih uticaja ne uvijek visoko prioritiziran u zajednici. Imala sam privilegiju proširiti znanje i iskustvo u kontroli duhana kroz saradnju sa respektabilnim međunarodnim organizacijama i stručnjacima iz ove oblasti, što mi je bio pokretač za rad na sebi koji i danas traje.

Kroz rad u Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, edukaciju studenata, informiranju građana i javnosti i danas se trudim da sve naučeno pretočim u aktivnost koja može značiti neku promjenu i dati korist za zdravlje pojedinca ili zajednice – rekla je prof. dr. Ramić-Čatak.

Obaveze i odgovornost

Dodala je da svaka priznanja sa sobom nose privilegiju, obavezu i odgovornost da svojim znanjem, ponašanjem te profesionalnim i ljudskim kredibilitetom opravdamo povjerenje i čast koju nam ukažu drugi.

– Duboko sam svjesna da ima još mnogo kolegica i kolega čija postignuća nisu ništa manje značajna. Iskreno želim da svako od nas dobije priznanje za svoj rad, da se unutar zdravstvenog sektora što više podržavamo i jedni drugima dajemo šanse za priznanja i pohvale – istaknula je prof. dr. Ramić-Čatak.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO