NaslovnicaRegijaBIHDodik tvrdi: Iz Sarajeva je protjerano 150.000 Srba

Dodik tvrdi: Iz Sarajeva je protjerano 150.000 Srba

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


U Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, a svečano ju je otvorio predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik. 

– Narod koji ne njeguje svoju kulturu nema budućnost. A mi širimo svoju kulturu. Očuvali smo identitet i kulturu i u najtežim vremenima – poručio je Dodik, te dodao da je Srpska pravoslavna crkva sačuvala identitet srpskog naroda.

“Nemaju ni status nacionalne manjine”

On je rekao da je posljednji rat napravio najveću štetu Srbima, jer u brojnim državama sada nemaju ni status nacionalne manjine, ukazavši na težak status Srba u Hrvatskoj.

– Srbi su u Federaciji BiH izloženi pritisku i problemima. Iz Sarajeva je protjerano 150.000 Srba. Morali su da ostave sve drugima. Sada pokušavaju svu krivicu da svale na Srbe – kazao je Dodik i nastavio:

Historijska saradnja

– I danas na priči o visokom predstavniku Nijemci šalju svog čovjeka, koji je umislio da može nametati zakone iako nema legitimitet, ni odluku Vijeća sigurnosti, a već nameće zakone i pokušava progoniti one koji ne poštuju njegove odluke.

Danas Srbi imaju dvije srpske države – Srbiju i Republiku Srpsku. Prisutni smo u brojnim drugim državama i želim da zahvalim i predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu. Njegova saradnja sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvorila je put za najbolju i historijsku saradnju Srba i Mađara. 

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO