NaslovnicaRegijaBIHDodik: To je teško pitanje za Bošnjake, ali bez Ustavnog suda nećemo...

Dodik: To je teško pitanje za Bošnjake, ali bez Ustavnog suda nećemo rješavati nijedno drugo

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Nakon sastanka koalicionih partnera na nivou države Bosne i Hercegovine, medijima u Mostaru obratili su se Dragan Čović, Nermin Nikšić i Milorad Dodik.

U uvodu izjave Dodik se zahvalio Čoviću na domaćinstvu i kazao kako je atmosfera bila domaćinska.

Sumnjivo izabrana

– Ništa nismo napravili gotovinski, nego da ide na odlučivanje, ali smo se pomakli. 

Paket koji smo ranije napravili na bazi 14 prioriteta, i tako smo proveli pet-šest zakona, i s tim što smo nešto radili za berlinski proces, i ostalo je nešto, medicinske sestre iz tog odlučivanja, treba da se to doda, i to smo dogovorili.

Zakon o Izbornom zakonu odnosi se na pozicioniranje CIK-a. Ona je sumnjivo izabrana, nije se poštovao zakon – naveo je Dodik i dodao:

– Što se tiče Suda BiH, mi smo godinama upozoravali na činjenicu da Sud ni Tužilaštvo nemaju osnov. Smatramo da trebamo pristupiti novom odlučivanju tome. Imamo neki dogovor da treba da se formira Apelaciono vijeće. HDZ smatra da to nije sporno, bošnjačka strana misli da ima nekih problema oko toga.

“To nije teroristički akt”

Dodik je rekao i kako ne prihvataju da neko ode u Generalnu skupštinu UN i priča svoje lične stavove.

– Neki su jučer potrčali da kažu za slučaj na Kosovu da je teroristički napad, i to u ime BiH se ne može reći da je terorizam. Sa naše strane to nije teroristički akt, ja izražavam saučešće Albancima i Srbima.

Ne postoje srpske terorističke organizacije. Oni nisu teroristi, ne može se praviti politička ujdurma i da je to stav BiH. To nije terorizam, to je problem stvoren zbog godinama neriješnih problema, to koristi Kurti koji ne želi formirati Zajednicu srpskih općina i pravi pritisak i pitanje je bilo kada će doći – rekao je Dodik.

On je kazao da ako se ne može usaglasiti stav da je bolje da se o tome šuti.

– Jeste teško pitanje za Bošnjake Ustavni sud, ako ne riješimo nećemo rješavati druga – dodao je Dodik.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO