NaslovnicaRegijaBIHDirektor Granične policije na Kongresu šefova evropskih policija u Hagu

Direktor Granične policije na Kongresu šefova evropskih policija u Hagu

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković sudjelovao je na Kongresu šefova evropskih policija u sjedištu Europola u Hagu, 26. i 27. septembra 2023. godine.

Kongres, koji zajednički organiziraju Europol i špansko predsjedništvo Vijeća Evropske unije, omogućio je evropskim policijskim šefovima sastanak i panel diskusije o ključnim pitanjima od interesa, a koja su važna za sigurnost država. 

Održani su i bilateralni sastanci s izaslanstvima Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke i drugih zemalja. Izazovi nezakonitih migracija, organizirani kriminal u vezi migracija, kriminal u digitalnom svijetu, bile su samo neke od tema o kojima su razgovarali šefovi više od 50 policijskih agencija.

Direktor Kuprešaković je izrazio zahvalnost Europolu na saradnji i podršci koju pružaju Graničnoj policiji BiH s ciljem rasvjetljavanja i suzbijanja kriminaliteta te iskazao otvorenost za saradnju sa svim policijskim agencijama, kako unutar Bosne i Hercegovine, tako i u zemljama članicama Europola i zemljama partnerima Europola.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO