NaslovnicaRegijaBIHDanas početak izgradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica

Danas početak izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice počinje danas, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Kako je najavljeno ranije, izgradnja ovog dijela pruge (13 kilometara u dva smjera) koštat će 50 miliona KM, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Investitor je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Izvođač radova je konzorcij turskih kompanija Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.S..

Tokom izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice bit će rekonstruirana okretaljka na Ilidži, dok će u Famosu u Hrasnici biti okretaljka ka Ilidži.

Danas u 13.00 sati, povodom početka radova, na raskrsnici na Ilidži (skretanje prema Domu zdravlja), predstavnicima medija će se obratiti ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Volkan Okur Yilmaz, predstavnik izvođača radova konzorcija turskih kompanija Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.S.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO