NaslovnicaRegijaBIHČubrilović i Forto: Izgradnja mosta i pristupnih cesti prema graničnom prijelazu Hum...

Čubrilović i Forto: Izgradnja mosta i pristupnih cesti prema graničnom prijelazu Hum – Šćepan Polje prioritet

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto i ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović održali su danas sastanak u Sarajevu, a tema je bila izgradnja mosta i pristupnih cesti prema graničnom prijelazu Hum – Šćepan Polje. Obojica su naglasili da je ovaj projekt prioritet.

Značajan iskorak

Forto je naglasio da je BiH u budžetu odredila sredstva za izgradnju mosta i da se intenzivno radi na osiguravanju sredstava za izgradnju i rekonstrukciju pristupnih cesta sa obje strane granice.

– BiH je budžetirala sredstva za izgradnju mosta, a u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i veza RS kao i Vladom Crne Gore se intenzivno radi na osiguravanju sredstava za izgradnju i rekonstrukciju pristupnih cesta sa obje strane granice. Taj putni pravac je u katastrofalnom stanju, a riječ je o magistralnom putu koji povezuje dva glavna grada, Sarajevo i Podgoricu -poručio je Forto.

Istakako je da je napravljen značajan iskorak na kompletiranju dokumentacije i aktivnosti u cilju osiguravanja sredstava za izgradnju ceste čiji početak izgradnje očekuje u svom mandatu.

Politička volja

– Ono što me ohrabruje jeste postojanje političke volje na svim stranama koje u izgradnju trebaju biti uključene. Kako crnogorske, tako i naše strane uključujući i entitetski i državni nivo vlasti – rekao je ministar Forto.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama prostornog plana Brčko distrikta od kojeg zavisi izgradnja dvije autoceste Tuzla – Orašje i Doboj – Bijeljina, kao i novog mosta Brčko – Gunja.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO