NaslovnicaRegijaBIH"Avaz" saznaje: Dodikova odbrana traži novo izuzeće sutkinje Ćosić Dedović

“Avaz” saznaje: Dodikova odbrana traži novo izuzeće sutkinje Ćosić Dedović

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Odbrana Milorada Dodika danas je poslala Sudu BiH novi zahtjev za izuzećem sutkinje Suda BiH Jasmina Ćosić Dedović, saznaje portal “Avaza”.

Ovu informaciju potvrdio nam je Dodikov advokat Goran Bubić.

Kao razlog za novi zahtjev za izuzećem sutkinje Ćosić Dedović, Bubić je naveo “crtanja” optužnice, prejudiciranja odluke Tužilaštva BiH i sve u vezi vraćanja optužnice.

Prethodni prigovor na optužnicu bit će poslan sutra.

Podsjećamo, Sud BiH je već ranije odbio zahtjev za izuzećem sutkinje Ćosić Dedović.  Kao razlog u prvom zahtjevu za izuzećem, Dodik je naveo sumnje u njenu nepristrasnost.

– Sudija Jasmina Ćosić-Dedović svojevremeno je bila kandidat za sudiju Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, a Milorad Dodik, tada u svojstvu srpskog člana Predsjedništva BiH, protivio se njenom imenovanju na navedenu pravosudnu funkciju u ime BiH – naveo je Dodikov advokat Goran Bubić.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO