NaslovnicaRegijaAbazović počasni građanin Nju Orleansa i ambasador Luizijane

Abazović počasni građanin Nju Orleansa i ambasador Luizijane

ČLANAK SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović postao je počasni građanin Nju Orleansa, a tom prilikom mu je uručen i Ključ grada, saopćeno je iz kabineta premijera.

Njega su u Nju Orleansu dočekao guverner Luizijane Džon Bel Edvards sa suprugom.

Zalaganje na jačanju veza

– Tokom radnog ručka konzularne mreže sa predsjednikom Vlade Crne Gore, kojem su prisustvovali počasni konzuli Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Francuske, Japana, Islanda, Meksika, Paname, Albanije, Finske, Ukrajine, Švedske, Italije, Bugarske, Austrije, Urugvaja, Luksemburga, Nizozemske, Irske, Španije, Češke, Filipina, Tajlanda, Brazila i Letonije, u ime gradonačelnice Nju Orleansa, Latoje Kantrel i u čast srdačne dobrodošlice, premijeru Abazoviću dodijeljeno je priznanje počasnog građanina najvećeg grada savezne američke države Luizijane – navodi se u saopćenju.

Abazoviću je dodijeljeno priznanje počasnog ambasadora Luizijane za zalaganje na jačanju veza između Crne Gore i Luizijane.

Tokom obraćanja na radnom ručku konzularne mreže, Abazović je, navodi se, izrazio zahvalnost zbog dobrodošlice i dodijeljenih priznanja od strane predstavnika vlasti, napominjući da nije važna veličina zemlje već vrijednosti koje ona podržava i promoviše.

– Crna Gora je prijateljska zemlja koja želi da bude u dobrim odnosima sa svim zemljama svijeta. Mi smo inkluzivni ljudi koji nemaju diskriminatorni pristup, zemlja koja je sigurna i bezbjedna za svakog – rekao je Abazović govoreći o Crnoj Gori.

Bolja konekcija

On je naveo da je Crna Gora danas zemlja koja ima najbolji životni standard i parametre u regionu, kao i najveće izglede da postane naredna članica EU.

Govoreći o značaju turizma u Crnoj Gori i nastojanju Vlade da Sjedinjene Američke Države upozna sa turističkim potencijalom zemlje i stvori perspektivu za bolju konekciju, Abazović je izrazio uvjerenje da bi američki turisti koji bi posjetili Crnu Goru sa sobom ponijeli lijepe utiske.

– Crna Gora je jedina zemlja na svijetu koja je deklarisana ustavom kao ekološka država. Mi želimo da gradimo Crnu Goru i prezentujemo je kao zelenu destinaciju – zaključio je Abazović.

PREPORUČENI ČLANCI

KOMENTARI

Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU

pulsasfaltainfo@gmail.comspot_img

POPULARNO